ONZE REPORTERS

Ineke van Stempvoort

Nieuwsbrief reporter


Tijdens haar verpleegstersopleiding maakt Ineke (1955) vele klinische verslagen. In creatief schrijven ziet ze een welkome tegenhanger. Door ervaringen met stervenden, vangen esoterische onderwerpen haar aandacht, die zij verweeft in mysterieverhalen.

Ineke ontwikkelt haar schrijfvaardigheid in amateurschrijversgilde "De Taaltuin", door feedback van mede-taaltuinders te krijgen én te geven. Ze ontvangt lovende woorden, alsook het beste schrijfadvies ooit: Zoek tussen je woordenwatervallen naar de veelzeggende druppels die ertoe doen.

Geïnspireerd door de schrijfstijl van Dean R Koontz vloeien soft-SF-thrillerverhalen uit haar pen, maar ook chicklit en kinderverhaaltjes.

Rond 1995 wordt Ineke tijdelijk redactielid en co-presentator bij de lokale omroep in Huizen. Journalistiek schrijven blijkt een vak apart, dat ze zichzelf aanleert. Ook verzint zij reclameteksten voor plaatselijke bedrijven die deze Radio Phohi sponsoren.

Als haar drie kinderen uitvliegen, begint ze aan een esoterische SF-roman. Tussen wijkzorg en oppasuurtjes bij haar kleinkinderen door, hoopt ze die te kunnen voltooien.

Ineke is getrouwd en woont in Huizen, op loopafstand van het prachtige Gooimeer.

Annette Rijsdam

Nieuwsbrief reporter


Ik ben Annette, woon aan de kust (niet de Zeeuwse, al is Bløf altijd dichtbij) en ben al een aantal jaartjes 30. Ik ben mama, liefste, dochter en zusje (ook nog in de schone variant), mag de kat eten geven en zorg dat je in huis niet verdwaald in het doolhof van was en speelgoed.

In 2006 studeerde ik af aan de Universiteit Leiden (Engelse literatuur). Daarna ging ik naar de kunstacademie en werd uiteindelijk ondernemer (detailhandel). Schrijven deed ik voornamelijk voor mezelf. En nog steeds plaats ik schrijfsels met knikkende knieën.

Ik doe regelmatig mee aan schrijfwedstrijden. Een verhaal kwam in de top 10 van een schrijfwedstrijd en dat ben ik nu aan het uitwerken tot een manuscript. Op mijn blog www.desopendekool.nl houd ik de het hele proces bij. Mijn andere verhalen en artikelen zijn te vinden op www.woordenvanmeij.nl


Janine Hokkelman

Nieuwsbrief reporter

Under construction

Wordt vervolgd