Ina Hollander

15-08-2018

Ina Hollander debuteerde 26 november 2015 met haar bundel "VIJFTIG columns in één boek"

Ina Hollander, bekend om haar humoristische pen, is sinds 2011 columniste voor het Noordhollands Dagblad, schrijft reisblogs en korte verhalen. Alledaagse onderwerpen worden bijzonder door de manier waarop Ina ze benadert. Haar werk kenmerkt zich door de veelal grappige woordkeuzes en verrassende humor.

50 COLUMNS

Uitgever Godijn Publishing lanceerde in 2014 de bundel met daarin Ina's beste vijftig columns van de toen afgelopen vijf jaar. Alle titels komen op speelse wijze terug op het 'chalkbord' op de omslag. De columns zijn afwisselend, persoonlijk, grappig en weten soms de zere plek op een luchtige manier aan te wijzen.

Bijzonder

Elly Godijn (uitgever) ontmoette Ina Hollander in de schrijfgroep SchrijvenInHoorn en zij zijn "collega's" bij het NoordHollands Dagblad. Het vervolg was een Auteurscontract bij Godijn Publishing en daarmee stond Hollander aan de start van Godijn Publishing en was zij een van eerste gepubliceerde auteurs.


Hoe is het nu met Ina?

Tekst Ina

www.inahollander.nl

De toekomst

We zijn in gesprek en als alles volgens plan loopt, publiceert Hollander in 2019 haar tweede werk.

Vier jaar later, tweede publicatie voor Hollander

Hier nog tekst over het stappenplan...

VIJFTIG COLUMNS GEBUNDELD IN EEN BOEK


Het Noordhollands Dagblad organiseerde jarenlang samen met het Groene Kerkje te Lambertschaag en de NS een literaire avond waarvoor bekende schrijvers werden uitgenodigd zoals Conny Palmen, Tommy Wieringa en Adriaan van Dis. Ik was toen redactiechef van het Dagblad voor West-Friesland, een onderdeel van het Noordhollands Dagblad. Samen met de spoorwegen bedacht ik in 2010 een schrijfwedstrijd. Lezers van de krant werden uitgedaagd een column te schrijven over leesclubs. Als redactiechef zat ik in de jury en zag stapels ingezonden columns voorbij komen. Eentje sprong er uit, die van Ina Hollander. Zij werd de terechte winnaar en was dat jaar de eregast op de literaire avond van het Groene Kerkje waar Khalid Boudou, auteur van onder meer 'Het Schnitzelparadijs' een lezing hield.
Het zou jammer zijn geweest als het bij die ene column van Ina bleef. Zij heeft het talent dagelijkse gebeurtenissen te verwoorden op een manier die voor iedereen herkenbaar zijn. Alsof je het zelf hebt meegemaakt. Om haar te stimuleren door te gaan gaf ik haar jaren geleden een eigen plekje in het dagblad. Deze columns staan nu in dit boekje. Ik hoop dat u haar columns met net zoveel plezier leest als ik.

Michiel Snik

Redactiechef Noordhollands Dagblad

ISBN 978-94-92115-05-8

AUTEUR OP BEZOEK?

Ina Hollander verzorgt regelmatig lezingen en weet op een humoristische manier te vertellen over haar boek en het schrijverschap. 

Interesse? Laat je gegevens achter en wij zullen je zo spoedig mogelijk contacteren.